Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Här kommer ett senkommet referat och som i likhet med de kommande innan jag gör ett besök på Specsavers säkert är behäftat med diverse små och stora faktafel.
Startelva: Adrian - Felix, Viktor, Matte, Ahlgren – Hagi, Pontus, Anton – Fabian, Harry, Mathias
Avbytare var:
Milad som spelade hela andra halvlek bortsett från de sista 4 minuterna som defensiv innermittfältare.
Matteo som spelade högerback sista 33 minuterna.
Shershah som spelade vänster yttermittfältare i det som då var en 4-4-2-uppställning sista 17..
Axel som spelade anfallare sista 17.
Och Henke som inte spelade allas.

Inledningen på matchen såg förfärlig ut. Om det var nervositet eller något annat vet jag inte men vi spelade krampaktigt när vi fick bollen och stod mest och tittade på när Husie kom i den ena snabba attacken efter varandra. Man gjorde också i den 5:e min det där tidiga ledningsmålet som är så viktigt i matcher som denna mellan två förväntat jämna lag som slåss om att undvika kvalplats neråt eller i värsta fall direktnerflyttning. Naturligtvis blev det krampaktiga spelet inte bättre av det här målet men fyllde Husiespelarna med till synes obegränsat självförtroende. De kom i ständiga löpningar och undvek framgångsrikt närkamper. De var vid ett par tillfällen också nära att öka på sin ledning.

Efter ungefär halva halvleken var det som att vi reste oss ur chocken. I den 23:e min hade Mathias ett skott mot bortre krysset som deras irriterande duktiga målvakt räddade men släppte retur på, en retur på vilken Harry var ytterst nära att kvittera. Vi började hålla i bollen och vinna nästan alla de närkamper som Husie nu tvingades till.

När vi sedan tagit över spelet och det faktiskt såg ut som att det bara var en tidsfråga innan vi skulle kvittera kom en sekvens som kändes direkt hånfull. Ett inlägg från Fabian i den 36:e min hamnade hos en våra spelare helt ren framför mål men avslutet från denne var knappt värt namnet. Inte mer än knappa 3 min senare gjorde Husies speciella skyttekung Arnes Huseinbasic istället 2-0. Men det skulle bli betydligt värre. I den första övertidsminuten uppstod en nästan exakt samma möjlighet för oss som för 10 min sedan men inte heller den här gången fick vår spelare (inte samma som förra gången) till något vettigt avslut. När man sedan satt och svor över den uteblivna nödvändiga och annars för moralen stärkande reduceringen precis innan paus hann istället ovannämnde Huseinbasic med att göra 3-0 innan domarens pipa ljöd och det där självförtroendet man hoppades på förbyttes nog i en uppgivenhet hos många.

Andra halvlek blev sedan väldigt avslagen med egentligen bara en riktigt het målchans åt någondera hållet. Deras kom i 66:e min och vår i 86:e när matchen ju redan var förlorad.

Statistik: (våra siffror först) Hörnor: 6-3 Avslut på mål: 8-4 (eller 5? Avslut utanför: 8-4